Afspraak maken
Beoordeling 8,8. Lees klantbeoordelingen
Beoordeling 8,8. Lees klantbeoordelingen
Download het gratis inspiratieboek

Neem contact op

Exclusieve Binnenvloeren
033 - 303 73 36
info@exclusievebinnenvloeren.nl

Bezoek alleen op afspraak
  • Home
  • Blog
  • Zo maak je van je bijkeuken een sfeervolle binnenkomer

Zo maak je van je bijkeuken een sfeervolle binnenkomer

Op een dorp heerst vaak een ongedwongen sfeer. Dit is dan ook de reden waarom de meeste mensen bij ons thuis achterom komen. In ons geval komen ze dan in de bijkeuken binnen. Een bijkeuken is de plek waar je je voeten veegt, jassen en schoenen aan en uittrekt. Waar je spullen opbergt en je handen wast. Maar hoe maak je hier nu toch een sfeervolle binnenkomer van?

Zo maak je van je bijkeuken een sfeervolle binnenkomer
Zo maak je van je bijkeuken een sfeervolle binnenkomer
Zo maak je van je bijkeuken een sfeervolle binnenkomer
Zo maak je van je bijkeuken een sfeervolle binnenkomer
Zo maak je van je bijkeuken een sfeervolle binnenkomer
vloer-bijkeuken-waaltjes-in-huis
Waaltjes-in-huis-keuken
kapstok-bijkeuken-waaltjes-in-huis
inbouwkast-bijkeuken-waaltjes-in-huis
Binnenbestrating-keukenvloer

Tips voor een gezellige en opgeruimde bijkeuken

Mat

Bij binnenkomst worden (als het goed is), eerst de voeten geveegd. Zorg dus voor een grote schoonloopmat bij de deur, zodat je niet al het zand en vuil naar binnen loopt. Wij kozen voor een kokosmat, die qua kleur en stijl perfect bij de vloer van gebakken klinkers past.

Kapstok

Zodra de voeten geveegd zijn, hang je je jas op aan de kapstok. Zorg dat de kapstok niet overvol hangt. Dat oogt wat rommelig en maakt de doorgang soms smal. En als de kapstok niet helemaal vol hangt, heb je mooi nog wat ruimte om leuke accessoires op te hangen. De kapstok die wij hebben hangen, maakte mijn man uit een plank hout. Een paar haken erop schroeven en in een avondje tijd, heb je een mooie kapstok. Met een beetje handigheid en creativiteit, hoeft het niet altijd duur te zijn. Als je kinderen hebt is het ook handig, om een kapstokje voor de kids wat lager te hangen, zodat ze zelf hun jas op kunnen hangen. Zo worden ze zelfstandig en scheelt jou weer tijd.

bijkeuken-waaltjes-in-huis

Schoenen

Creëer een vaste plek voor schoenen. Zo voorkom je dat ze overal rondslingeren. Onder de kapstok hebben we een oud houten bankje staan. Hier kunnen de schoenen onder staan. Ook is het handig, om zittend op het bankje je schoenen aan te trekken. Een bijkomend voordeel: Het staat ook nog eens erg gezellig! Ook kun je kiezen voor een oude koffer of mand, waar je je schoenen netjes in op kunt bergen.

Wasbak

Als je genoeg ruimte hebt voor een wasbak in de bijkeuken, is dat een echt aanrader! Nadat de kinderen lekker buiten gespeeld hebben, kunnen ze direct hun vieze handen wassen. Dit bespaart je een heleboel gepoets in huis. We hebben de kraan bewust laag gehouden, zodat de kinderen er makkelijk bij kunnen. En voor de allerkleinsten die er nog niet goed bij kunnen, staat er een leuk oud houten krukje bij. Zo is het niet alleen praktisch, maar ook nog eens heel sfeervol! En wat is er leuker dan je handen te wassen in zo’n gave originele zinken teil, die helemaal in de sfeer past?!

Lambrisering

Onze jongens (en ik denk de meeste wel) zijn echte wildebrassen. Om te voorkomen dat er beschadigingen op de glad gestuucte muren komen, hebben we lambrisering tot halverwege de muur gemaakt. De lambrisering is gemaakt van steigerhout, wat voor een stoere en robuuste uitstaling zorgt! Omdat steigerhout nogal ruw is, is het geschuurd en in de juiste kleur gespoten. Boven de lambrisering is een mooie matte muurverf aangebracht.

Inbouwkast

Dan blijven er nog genoeg spullen over die je niet in het zicht wilt hebben. Zoals de voorraad boodschappen, de stofzuiger, de strijkplank en wat je al niet meer hebt. Een grote inbouwkast is dan een uitkomst. Denk hierbij goed na over de indeling. Ook is het handig om er een hanggedeelte in te maken voor oude jassen en overalls. En een opbergvak voor oude schoenen. Dus alles wat je niet in het zicht wilt hebben, kun je op deze manier verstoppen achter mooie deuren.


Deze blog is geschreven door Caroline. Met haar passie voor interieur en styling, is zij fan van binnenbestrating. Met haar blogs wil ze jou inspireren en de mooiste projecten van Exclusieve Binnenvloeren uitlichten.

341