Afspraak maken
Download het gratis inspiratieboek

Ons aanbod van binnenklinkers

Assortiment

Maar liefst 30 soorten binnenklinkers behoren tot het assortiment van Exclusieve Binnenvloeren. De klinkers zijn beschikbaar van strakke exemplaren tot de meest verouderde varianten. Binnenklinkers van Chinees Hardsteen geven bijvoorbeeld een strak resultaat. De Old Castle binnenklinkers hebben het meest verweerde uiterlijk. Door de ruime keuze aan materialen, legpatronen en afwerking kunt u allerlei stijlen creëren!

Legpatronen binnenbestrating

Eén van de bepalende elementen die het eindresultaat bepalen is het legpatroon waar u voor kiest. Gaat u voor de meest authentieke "Old Look"? De klinkers liggen dan in wildverband, waarbij we verschillende lengtes gebruiken. Een strakkere variant is het halfsteensverband, waarbij we klinkers met dezelfde lengte keurig uitlijnen. Ook het elleboogverband en het visgraatverband behoren tot de mogelijkheden.

Binnenklinkers van allerlei materialen

Bestrating voor binnenshuis is verkrijgbaar in verschillende materialen. Allereerst zijn er betonklinkers, die nieuw gemaakt worden. Een andere mogelijkheid is natuursteen, waarbij Vietnamees en Chinees hardsteen tot het assortiment behoren. De meeste klinkers zijn van gebakken klei. Er zijn zowel nieuw gebakken klinkers, als oud gebakken klinkers. De oud gebakken klinkers zijn van het meest authentieke materiaal gemaakt: ze zijn decennia oud en kunnen zomaar ergens in een dorpsstraatje gelegen hebben...!

Invoegen en impregneren

Na het leggen van de binnenklinkers, voegen we de vloer in. De breedte van de voeg kiest u zelf, want ook dit is heel bepalend voor het eindresultaat. Dat geldt ook voor de kleur van de voegmortel. Om de binnenbestrating onslijtbaar te maken, gebruiken we tot slot een impregneermiddel. U kunt kiezen uit een neutraal en een kleurverdiepend impregneermiddel.

Samples binnenklinkers bekijken

Wilt u één of enkele soorten binnenklinkers thuis bekijken? Neem dan contact op met onze specialisten om enkele losse steenstrips als sample te ontvangen. U kunt het assortiment binnenbestrating natuurlijk ook komen bekijken op onze showlocatie in Woudenberg. De klinkerstrips zijn hier verwerkt op borden, zodat u een goed beeld krijgt van de mogelijkheden. 

263