Afspraak maken
Beoordeling 8,8. Lees klantbeoordelingen
Beoordeling 8,8. Lees klantbeoordelingen
Download het gratis inspiratieboek

Neem contact op

Exclusieve Binnenvloeren
033 - 303 73 36
info@exclusievebinnenvloeren.nl

Bezoek alleen op afspraak
  • Home
  • Blog
  • Waaltjes in huis, hoe kom je op het idee?

Waaltjes in huis, hoe kom je op het idee?

Een van de dingen waar wij het meest trots op zijn, is de vloer van gebakken klinkers die we in de hal en in de bijkeuken van ons nieuwgebouwde huis hebben gelegd.

Waaltjes in huis, hoe kom je op het idee?
Waaltjes in huis, hoe kom je op het idee?
Waaltjes in huis, hoe kom je op het idee?
Waaltjes-in-huis-leggen-vloer
Waaltjes-in-huis-leggen-vloer-
Waaltjes-in-huis-leggen-vloer-1

Interieurinspiratie

Tijdens de bouw van ons huis verzamelden we allerlei ideeën en maakten we moodboards op Pinterest. Ideeën genoeg om in ons huis toe te passen! We wilden graag een echt "leefhuis" waar iedereen zich meteen thuis zou voelen. Met een man die liefde heeft voor tuinen en met mijn passie voor interieur, ontstond het idee om gebakken klinkers in huis te leggen.

Praktisch, betaalbaar, mooi

Bij alle keuzes die we maakten, stonden de woorden praktisch, betaalbaar en mooi centraal. Als iets hier niet aan voldeed, gingen we op zoek naar een alternatief. Maar stiekem… als we iets echt heel mooi vonden wat niet praktisch was, namen we het voor lief. Of als het boven ons budget was, gingen we strepen in onze begroting, zodat het toch haalbaar werd. Dat laatste gold voor de Waaltjes in huis, want dit is wat duurder dan vloeren van andere materialen.

Praktisch is zo’n vloer in ieder geval wel. Het krast niet. Er trekt geen vuil en vocht in, doordat de vloer geïmpregneerd is. En de vloer is ook makkelijk schoon te maken met de stofzuiger en dweil. Als je letterlijk echt eens lekker de bezem erdoor wilt halen, kan dat natuurlijk ook.

Vloer in landelijke sfeer

Houd je van een landelijk interieur? Met een vloer van gebakken klinkers heb je meteen de sfeer te pakken. Er is een ruime keus in klinkers en ze zijn leverbaar in veel verschillende kleuren. Ook kun je verschillende legpatronen toepassen, zoals het halfsteensverband of het visgraatverband. De klinkers worden ingevoegd, waarbij je zelf de voegkleur en de voegbreedte kiest. De voeg geeft er de jus aan!

We konden het resultaat bijna niet afwachten, maar toen het eenmaal klaar was, was het helemaal zoals we het ons voorgesteld hadden! De volgende keer wil ik je meer vertellen over het uiteindelijke resultaat van onze vloer in de bijkeuken.


Deze blog is geschreven door Caroline. Met haar passie voor interieur en styling, is zij fan van binnenbestrating. Met haar blogs wil ze jou inspireren en de mooiste projecten van Exclusieve Binnenvloeren uitlichten.

341