Afspraak maken
Beoordeling 8,8. Lees klantbeoordelingen
Beoordeling 8,8. Lees klantbeoordelingen
Download het gratis inspiratieboek

Neem contact op

Exclusieve Binnenvloeren
033 - 303 73 36
info@exclusievebinnenvloeren.nl

Bezoek alleen op afspraak
  • Home
  • Blog
  • Binnenklinkers leggen: zo gaat dat

Binnenklinkers leggen: zo gaat dat

Aanleggen binnenvloeren

Om van een oude of kale vloer naar een prachtige nieuwe vloer van binnenklinkers te gaan, verzetten we heel wat werk. Welke werkzaamheden zijn dit van a tot z? In deze blog leest u het!

Binnenklinkers leggen: zo gaat dat
Aanleg-binnenvloer-klinkers-Epe-4

Goede ondergrond

Voor het aanleggen van binnenbestrating is een goede ondergrond belangrijk. Als er een oude vloer van laminaat, plavuizen, vloerbedekking of iets anders ligt, kunnen wij die voor u verwijderen. Ook kunnen we de vloer egaliseren wanneer dat nodig is. Zo hebben we een goede basis voor een mooi resultaat.  

Vloerverwarming en binnenklinkers 

Is een vloer van binnenklinkers geschikt voor vloerverwarming? Het antwoord is ja. Gebakken klinkers houden de warmte lang vast, waardoor het rendement zelfs hoger ligt dan bij een reguliere vloer. Wilt u er warmpjes bij zitten? Laten we dan direct vloerverwarming toepassen! Exclusieve Binnenvloeren werkt samen met vloerverwarmingspecialisten die dit werk uitvoeren.  

Aanleggen binnenvloer van klinkers

Voor het aanleggen van binnenbestrating gebruiken we gezaagde klinkers. De strips kunnen 1,5 tot 2,5 centimeter dik zijn. Dit biedt de mogelijkheid om de vloer op de juiste hoogte te krijgen ten opzichte van dorpels of een naastliggende vloer van een ander materiaal.  

Onze vakmensen leggen de binnenklinkers in speciale lijm. De steenstrips worden op de vloer geplakt. Hierbij gebruiken we een voegbreedte die u zelf kiest. Ook het verband van de binnenbestrating bepaalt u zelf. Beide keuzes leveren u een uniek, eigen resultaat op! 

Invoegen binnenbestrating

De volgende stap is het invoegen van de vloer. Met voegmortel vullen we de ruimte tussen de klinkers op. Op dit moment wordt goed zichtbaar dat u voor een bepaalde voegbreedte gekozen hebt. Ook de kleur van de voegmortel geeft uw vloer een heel eigen uitstraling. Na het invoegen reinigen we de vloer. Daarbij kunnen we de klinkers helemaal schoon maken, maar het is ook fraai om een waas achter te laten voor een meer verweerde uitstraling. 

Impregneren klinkervloer

Als de vloer en de voegen na 24 uur goed uitgehard en gedroogd zijn, is het tijd om de vloer te impregneren. Dit levert een oersterke, waterafstotende binnenvloer op. U kunt kiezen voor een kleurverdiepend impregneermiddel en een neutraal impregneermiddel.  

341