Afspraak maken
Beoordeling 8,8. Lees klantbeoordelingen
Beoordeling 8,8. Lees klantbeoordelingen
Download het gratis inspiratieboek

Neem contact op

Exclusieve Binnenvloeren
033 - 303 73 36
info@exclusievebinnenvloeren.nl

Bezoek alleen op afspraak
  • Home
  • Blog
  • Binnenklinkers leggen: Wat kost dat eigenlijk?

Binnenklinkers leggen: Wat kost dat eigenlijk?

Wat kost het om een binnenvloer van Waaltjes aan te laten leggen? Het antwoord op die vraag is niet zo eenvoudig, omdat de all-in prijs afhankelijk is van allerlei factoren. In deze blog leggen we het uit en laten we drie voorbeelden zien waarmee u een indicatie krijgt. 

Binnenklinkers leggen: Wat kost dat eigenlijk?
waaltjes-in-huis-leggen-keuken

Prijsindicatie aanleg klinkers in huis

Dit bepaalt de all-in prijs van binnenklinkers leggen

We nemen u mee in het proces van klinker tot binnenvloer. Gaandeweg wordt duidelijk waaruit de all-in prijs is opgebouwd. 

1. Klinkers kiezen en zagen

U kiest uit het grote assortiment een klinker die de juiste sfeer uitstraalt. Bij de oriëntatie ziet u dat er binnen de materialen van de steenstrips wat prijsverschil zit. De steenstrips zagen we vervolgens zo nauwkeurig mogelijk op de juiste dikte vanaf echte klinkers.

2. Ondervloer & oppervlakte

De plek waar de binnenbestrating komt, is van invloed op de aanleg. Op een zeer vlakke ondergrond werken we bijvoorbeeld sneller en makkelijker. En natuurlijk telt de oppervlakte mee voor het bepalen van de all-in prijs. 

3. Aanleg = ambacht

Binnenklinkers leggen we aan in een lijmbed. Dit is een secuur werkje, want de klinkers zijn (ondanks het nauwkeurige zagen) nooit 100% even dik. We leggen de klinkers één voor één en vangen dikteverschillen zo veel mogelijk op door de klinkers dieper in de lijm te duwen of meer lijm te gebruiken. 

4. Uren & geduld

Het aanleggen van een exclusieve binnenvloer kost veel meer tijd dan bijvoorbeeld tegels van 60x60 leggen. Dat vraagt veel geduld van ons en van u.

Nadat we de klinkers hebben gelegd, laten we de lijm drogen. Minimaal één dag later kunnen we gaan invoegen. De voegen hebben ook enige tijd nodig om te drogen. En daarna komt het impregneren: een relatief kleine klus, maar hiervoor komen we wel op weer een andere dag terug. De arbeidsuren en de reisafstand tellen mee in de all-in prijs.  


Drie voorbeelden

Om het allemaal wat concreter te maken, geven we drie voorbeelden van fictieve projecten. De foto's staan er ter illustratie: het rekenvoorbeeld gaat niet over het afgebeelde project. 

1. Klinkers in kleine hal en/of toilet

Waaltjes als vloer in de hal en/of toilet, dat lijkt veel mensen wel wat. Het is in ieder geval één van de meest geliefde onderwerpen op ons Pinterest-profiel. Het is dan ook een prachtige binnenkomer! 

Rekenvoorbeeld

Een hal heeft vaak een vrij laag aantal m2's, waardoor de all-in prijs relatief hoger uitvalt. In dit voorbeeld gaan we uit van 7 m2 en dan de oud gebakken Old Castle binnenklinker. Stel dat die vloer in Wassenaar gelegd moet worden, dan is dat voor onze vakmensen 85 kilometer rijden (enkele reis) vanaf Woudenberg. Het leggen en voegen is anderhalve dag werk, maar voor het impregeren moeten zij twee dagen later nog eens terug. De all-in prijs komt rond de € 2.000,-


2. Klinkers als keukenvloer

Wanneer u kiest voor een keukenvloer van klinkers, gaat het om een oppervlakte van gemiddelde grootte. Binnenbestrating past bij allerlei stijlen, zoals een industriële keuken, een landelijke keuken of een moderne keuken.

Rekenvoorbeeld

We kiezen in dit voorbeeld voor de nieuw gebakken Leeds Castle binnenklinkers. Stel dat de vloer 18 m2 bedraagt en in Amersfoort, vlakbij Woudenberg, gelegd moet worden, dan ligt de all-in prijs rond de € 5.000,-. De korte reisafstand is hier een voordeel.


3. Binnenbestrating woonkamer

Een derde voorbeeld: u wilt binnenbestrating laten leggen op een groot oppervlakte. We hebben bijvoorbeeld projecten als een grote woonkamer, een kookstudio, een oude boerderij of een binnenplaats.

Rekenvoorbeeld

We nemen de betonnen Chester Castle als binnenklinker. En laten we zeggen 50 m2, gelegd in Arnhem. De all-in prijs komt rond de € 13.000,- te liggen. 


Offerte aanvragen

U ziet dat de all-in prijs voor elk project anders is. Dat is precies de reden dat we op de site geen prijzen per m2 noemen. Iedere vloer is gewoon uniek!

Wilt u na het lezen van deze blog een specifieke prijsindicatie voor uw situatie? Vraag een offerte aan of maak een afspraak

341