Afspraak maken
Beoordeling 8,8. Lees klantbeoordelingen
Beoordeling 8,8. Lees klantbeoordelingen
Download het gratis inspiratieboek

Neem contact op

Exclusieve Binnenvloeren
033 - 303 73 36
info@exclusievebinnenvloeren.nl

Bezoek alleen op afspraak
  • Home
  • Blog
  • Binnenbestrating schoonmaken: Zo doe je dat

Binnenbestrating schoonmaken: Zo doe je dat

Het voorjaar komt er weer aan! De zon zorgt ervoor dat je weer zin en energie krijgt om lekker in de tuin te werken, er op uit te gaan of om je huis weer eens een lekkere opfrisbeurt te geven. Vandaar deze blog over het schoonmaken van een klinkervloer. Want hoe doe je dat eigenlijk?

Binnenbestrating schoonmaken: Zo doe je dat
Vloer-binnenklinkers-schoonmaken

Klinkervloer schoonmaken: verschillende manieren

Er zijn verschillende manieren om je vloer van binnenklinkers schoon te houden en schoon te maken. De ene methode zul je vaak gebruiken en de andere is meer voor een paar keer per jaar. Doordat een vloer van binnenklinkers geïmpregneerd is, trekt vuil er niet helemaal in. En met deze tips houd je de vloer als nieuw!

1. Stofzuigen

Een klinkervloer kun je gemakkelijk stofzuigen. Dat is iets wat (bijna) elke dag terugkomt. Maar een dagje overslaan kan ook geen kwaad, omdat je op deze vloer niet veel ziet. Door het stofzuigen houd je de vloer schoon van stof, kruimels en zand.

2. Stoomreiniger

Met een stoomreiniger kun je de vloer gemakkelijk, snel en hygiënisch reinigen. Een paar keer per jaar met de stoomreiniger erover en je houdt 'm supermooi! Je hebt hierbij geen emmer en dweil nodig. De hete stoom zorgt ervoor dat het vuil los komt en door de pad wordt opgenomen. En dat de bacteriën voor 99,9% dood gaan. Je hebt hier ook geen schoonmaakmiddel voor nodig.

Er zijn verschillende soorten schoonmaakpads voor een stoomreiniger. Voor een klinkervloer kun je het beste een hoogpolige vezel gebruiken. Hiermee reinig je de vloer diep en grondig. De vloer is daarna weer snel droog, zodat je er weer overheen kunt lopen. Allemaal voordelen op een rij!

3. Dweilen

Heb je geen stoomreiniger, dan kun je natuurlijk ook een dweil gebruiken. Dit vraagt alleen iets meer tijd. Het beste kun je hiervoor ook een doek gebruiken met een hoogpolige vezel, zodat je ook goed in de voegen kan komen.

De groene hoogpolige vloervezel van Jemako vind ik zelf heel handig. Daarna kun je de vloer nadrogen met de witte laagpolige vloervezel van Jemako. Deze doek is bewust gemaakt in het wit, zodat je goed kunt zien wat er dan toch nog voor viezigheid van de vloer komt. Als je dan je doek ziet, weet je dat je het niet voor niks hebt gedaan... Uiteraard kan het ook met een dweil van een ander merk.

Aan de slag

Begint het al een beetje te kriebelen? Pak de spullen die je nodig hebt en ga meteen aan de slag! Las na gedane arbeid een momentje in om even lekker bij te komen en om met een voldaan gevoel van de zon en natuurlijk van de schone  vloer te genieten!

En de vloer, die kan er weer even tegen. En hopelijk schijnt de zon bij de volgende schoonmaakbeurt weer smiley.


Deze blog is geschreven door Caroline. Met haar passie voor interieur en styling, is zij fan van binnenbestrating. Met haar blogs wil ze jou inspireren en de mooiste projecten van Exclusieve Binnenvloeren uitlichten.

341